4H Klubb eller 4H Gård?

Nere på Eolshäll så har vi ju "4H-gård", med massa djur och annat skojig som man kan göra. Men alla vet kanske inte att 4H inte bara har med djur att göra. Man kan ha en 4H Klubb, där man tex spelar bandy tillsammans eller träffas och bakar :)
Här kommer en text från Sveriges 4h, (http://www.4h.se) Som beskriver vad just en 4H klubb kan vara och vad det innebär :)

"Klubbverksamhet
 

Det är i 4H-klubben du är med om huvudsaken av 4H:s verksamhet. Du bestämmer själv tillsammans med de andra medlemmarna i klubben vad ni ska göra i just er klubb. Din favoritaktivitet i 4H kan bli allt från att virka mössor till att spela teater eller hämta hem fåren från hagen på 4H-gården. Som du förstår är det ganska fritt vad man kan göra i 4H. Det som ändå är likt mellan olika 4H-klubbar är gemenskapen och att man vill lär sig nya saker.

Klubben är basen i 4H:s föreningsdemokrati. Där utses en styrelse av medlemmarna på årsmötet enligt traditionella demokratiska former. Det som är viktigt när du sitter i styrelsen är att du är intresserad av att planera och utföra klubbens verksamhet. Erfarenheterna från att ha suttit med i en klubbstyrelse har man ofta nytta av i andra sammanhang i skolan eller när man ska söka jobb.


Funderar du på att starta en egen 4H-klubb? Eller vill du ha mer information? Nu finns ett nyframtaget informationsmaterial som du kan beställa av Sveriges 4H. Skicka ett mail till info@4h.se "

Värt att läsa igenom tycker jag! :) Särskilt delen att man kan starta en egen 4H-klubb, bara att kontakta dem för att få mer info ;)

SOV GOTT!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0